Petra Lakerveld

“De dood van een dierbare verandert je hele leven”

Die verandering heeft niet alleen te maken met het verlies maar ook hoe het na het overlijden verloopt. Men ontdekt soms dubbel levens, familierelaties worden verbroken. Er ontstaan rechtszaken nadat iemand dodelijk verongelukt of vermoord is en medische fouten met de dood tot gevolg hebben een jarenlange nasleep. Zaken die het natuurlijke rouwproces verstoren. Het kan helpen om vanuit de gedachte van de overledene te handelen. Je moet goed afwegen wat de voor en de nadelen zijn op lange termijn voor jouw gezondheid, want de overledene heeft het daar goed. Men kent daar de aardse strijd niet.

Droom
Mijn moeder overleed op 25 april 2013. Ze lag 5 maanden in coma voordat ze stierf. Laatst kwam ik haar tegen in een winkelstraat ze kocht een muffin. Ik liep naar haar toe en zei “Ma, je kunt weer lopen?” Ze keek me verbaasd aan. Ik was blij om haar zo vitaal en ontspannen te zien en zei: “Je kunt ook weer zo goed praten.”. Ze antwoordde: “Daar weet ik helemaal niets meer van, hoor” en we gingen aan een tafeltje zitten kletsen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

Geesten
Geesten zijn niet alleen van deze tijd maar hebben altijd al bestaan. Je kent ze wel uit oude gebouwen schepen of huizen ze zijn overal waar je ze niet verwacht. Maar ook thuis kunnen ze aan spullen hangen of ineens aanwezig zijn. Ze doen je geen kwaad maar het kan wel angst of spanning brengen. Waardoor het ontladen van de energie of het aarden wel belangrijk is.

De intentie van de gedachte waarmee we iets doen of denken maakt deel uit van hoe wij ons leven op aarde ervaren.