Geen categorie

Het wonder van jouw dier

By 11/01/2019 juli 8th, 2022 No Comments

Huisdieren reageren op hun baasjes en voelen ze feilloos aan. Ze hebben geen woorden nodig. Ze komen je al troosten voordat je tranen te zien zijn. Dieren hebben een zeer sterk instinct om op hun baasjes te reageren. Je geniet samen van elkaars aanwezigheid.

Dieren redden ook mensen levens in die zin dat als iemand ernstig ziek word of een ongeluk krijgt zijn het dieren die je leven weer zin geven en net zo lang bij je komen liggen tot dat je overeind komt.
Mensen zijn in staat om het onmogelijke te doen voor hun dieren. Maar dieren trekken mensen uit vicieuze cirkels of het nou een vogel is die overigens zeer tam kunnen zijn. Een kat een hond, konijn, schaap, cavia, geit enz. Dieren kunnen van zeer grote betekenis zijn in een mensen leven. Ook na het overlijden van een dierbare. Ze geven je kracht en doorzettingsvermogen.

En daarom is het verlies van een dier ook zo pijnlijk omdat de band zo hecht is. Je kunt samen lezen en schrijven zonder woorden. Dat maakt het ook zo speciaal. Maar soms moet je uit liefde voor je dier afscheid nemen en het in laten slapen omdat je het niet wilt laten lijden. Gelukkig is dit bij dieren mogelijk. Maar zolang dat nog niet het geval is geniet samen met je dieren.

Groeten
Petra