Events

image1

Begin april sprak ik een datum af met de moeder van Rico 16 jaar en Nick 13 jaar, om met hen te praten over hun paranormale ervaringen. Dat werd 2 mei. Deze avond ging ik bij hen op bezoek, dronk eerst een kop thee met hun moeder en vroeg haar of ze een foto had van haar vader. Ze liet mij wat pasfoto’s zien. Ik vroeg haar een foto waar haar vader helemaal op stond. Alsof ze het gehoord hadden, kwamen Rico en Nick enthousiast de trap afgerend met een fotolijstje van opa. Het was een mooie zwart-wit foto. Ik haalde hem gelijk uit het lijstje al ging dat niet makkelijk, maar toen ik hem open had en de foto omdraaide kreeg ik direct kippenvel.
Ik vroeg de jongens: “Wat voor datum is het vandaag?” “2 mei”: antwoorden ze. Ik liet de achterkant zien! We waren allemaal even stil. Er stond
namelijk achter op de foto 2 mei 1950! Dat was een bijzonder moment. Op deze datum won hun opa de 2e prijs als scherpschutter. Een mooi begin van ons
gesprek over de ontmoeting met hun overleden opa.
Ik stelde Rico de volgende vragen.
Hoeveel jaar was je toen het gebeurde?
Ik was 5 jaar en het was tijd om naar bed te gaan dus ik ging de trap op naar boven. Maar daar zag ik plotseling opa op de trap zitten. Ik ging dus weer naar beneden en zei verwonderd tegen mamma: “Opa zit boven op de trap”. Mamma zei: “Nee dat kan niet, opa is overleden ga maar lekker naar bed”. Dus ik weer naar boven maar opa zat er nog steeds.

Was je niet bang?
Nee, helemaal niet. Ik zag opa zoals ik hem kende. Hij was pas een paar maanden geleden overleden, dus ik vond het niet raar om hem te zien. Hij was nog gewoon in mijn gedachten.

Zag hij er hetzelfde uit?
Ja, het was echt zoals ik mijn opa kende, wel wat doorzichtig met hele zachte kleuren. Hij voelde heel vertrouwd en praatte tegen mij. Toen ik daarna naar beneden ging en mamma vertelde wat opa zei, dat ik in mijn leven moest oppassen met alcohol, vond ze het wel vreemd, dat ik daar als 5 jarige mee kwam en geloofde ze wel echt dat ik opa had gesproken. Het zijn woorden die ik tot op de dag van vandaag heb onthouden ook als ik uit ga. Hoor ik hem zeggen: “Voorzichtig met alcohol”.

Ik vroeg of hij de plaats aan wilde wijzen waar hij opa had gezien.

We gingen naar boven. Naar de plaats op de trap waar opa 11 jaar geleden verschenen was. Rico vertelde dat hij pas ook nog een schim zag. Zijn kamerdeur stond voor de helft open, hij was een computerspel aan het spelen. Hij vertelde: “Ik zag de schim vanuit mijn ooghoek voorbij mijn kamer deur gaan. Ik besteedde er geen aandacht aan omdat ik wel vaker dat soort kleine schimmetjes zie. Het heeft te weinig betekenis om te zien of het iets is. Maar nog geen seconde later stond Nick ineens in mijn kamer, terwijl hij in de douche was.”

Ik vroeg aan Nick wat er gebeurd was.
“Ik was in de douche geweest en stond voor de spiegel mijn haar te kammen, toen hoorde ik achter mij ineens hard lachen. Ik schrok me rot rende gelijk de badkamer uit naar de kamer van Rico en vroeg of hij dat geluid maakte, maar hij zat een computer spel te doen, hij had wel heel even de schim gezien. Maar wilde dat eerst niet tegen mij zeggen om mij niet bang te maken.”

Denk je dat het opa was?
“Nee, het was een veel jongere stem.” Ik vertel dat er tijdens douchen ook ontladingen plaats kunnen vinden van je aura. Dat je daarbij flitsen of lichten kunt zien. Donkere schimmen kunnen ook te zien zijn als je boos bent geweest of als er negatieve ervaringen in je leven plaatsvinden. Ook deze ontladen. Maar omdat hier om een lachend geluid ging. Had ik de indruk dat het iets van buitenaf was. Soms kunnen er geesten of engelen van je eigen leeftijd verschijnen om je te helpen hier op aarde. Je kunt met ze communiceren en soms kun je ze ook zien. Ze maken soms ook grappen, omdat ze je weer blij willen maken.

Jongeren hebben regelmatig paranormale ervaringen waar ze niet over praten. Dus ik vond het echt knap dat Nick en Rico dat wel wilde doen. Ze zijn hiermee een voorbeeld en een steun voor andere jongeren die ook geesten zien of horen.